Fibulagatan 6 E i Götene

Bostadsrätt i Götene tätort, Centralt

Rymlig och stilren trea med balkong i härligt söderläge

Rymlig och stilren trea på andra våningen med balkong i härligt söderläge och familjevänligt läge i trevliga och omtyckta kvarter. Lägenheten är hela 76 kvm och är ljust och fräscht inredd med bl a nyrenoverat badrum, fint kök, två ljusa och fina sovrum samt ett ljust vardagsrum med utgång till den sköna balkongen där du har sol nästan hela dagen. Bredband via Fiber och förråd invid entrén. Här bor du alldeles intill förskola, skola, lekparker, matbutik och busshållplats samt med gångavstånd till centrala Götene.

 • Beskrivning

  Rymlig och stilren trea på andra våningen med balkong i härligt söderläge och familjevänligt läge i trevliga och omtyckta kvarter. Lägenheten är hela 76 kvm och är ljust och fräscht inredd med bl a nyrenoverat badrum, fint kök, två ljusa och fina sovrum samt ett ljust vardagsrum med utgång till den sköna balkongen där du har sol nästan hela dagen. Bredband via Fiber och förråd invid entrén. Här bor du alldeles intill förskola, skola, lekparker, matbutik och busshållplats samt med gångavstånd till centrala Götene.

  Hall

  Hallen har ny plastmatta på golv 2018 och ljusa väggar. Plats för klädavhängning.

  Kök

  Rymligt kök med matplats invid fönster åt norr. Ljusa väggar och ny plastmatta 2018. Grå köksluckor, spis, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin.

  Badrum

  Stort, nyrenoverat och smakfullt badrum från 2019 med våtrumsmattor i grått. Dusch, WC, tvättställ, tvättmaskin och tvättho.

  Sovrum 1

  Rakt fram i hallen når du sovrum 1 som är nyrenoverat 2020 med laminatgolv och ljusa väggar. 5 garderober.

  Vardagsrum

  Till vänster i hallen finns vardagsrummet med tapeter i ljust grått och parkettgolv. Vardagsrummet har stora fönsterytor mot söder vilket ger fint ljusinsläpp. Här kan du också gå ut till den sköna balkongen i härligt söderläge.

  Sovrum 2

  Nyrenoverat 2020 med laminatgolv och ljusa väggar. 2 garderober.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkongen har härligt läge i söder.
 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201673002-0030

  Lgh.nmr. LM

  1101

  Adress

  Fibulagatan 6 E

  Postnummer
  533 31
  Postort

  Götene

  Distrikt

  Götene

  Område

  Götene tätort, Centralt

  Boarea
  76 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Giltighetstiden har gått ut för den gamla deklarationen.

  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  RBF Götenehus nr 3

  Byggår

  1981

  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  1.0067

  Andelstal insats

  1.0067

  Andelstal avgift

  1.30039

  Andelstal kommentar

  Andelstal anges i procent

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger fastigheterna Borgen 1 och 2 samt Domarringen 1 och Urnan 1 i Götene kommun adress Fibulagatn 2-8, 10 och Kittelgatan 1-3 i Götene. På fastigheterna finns uppförda sju bostadshus med 72 lägenheter, ett kvartershus, en förskola och fyra garagebyggnader med 48 garageplatser samt 40 p-platser. Byggnaderna är uppförda 1981. Medlemmen bekostar själv hemförsäkring medan bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Förråd finns vid lägenheterna och vid garagelängan.

  Överlåtelseavgift bekostas av köpare av bostadsrätt.

  Byggnaden

  Flerbostadshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. Mekanisk frånluft.

  Renoveringar

  Fönsterbyte 2015. Utemiljön 2015.

  Planerade renoveringar

  Målning av fasader.

  Övriga utrymmen

  Ett kvartershus, en förskola och fyra garagebyggnader med 48 garageplatser samt 40 p-platser.

  TV/Internet

  Telia Fiber

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  5 225 kr/månad

  Värme, vatten, avlopp och TV grundutbud via Telia fiber.

  Avgiftsändringar

  Årsavgiften höjdes med 2% from 2020-07-01 till 5 225 kr/mån.

  Hushållsel
  390 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  490 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 500 kr betalas av köparen

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på Svenska HemMäklarna:s kontor. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till: Efter ö k, då träffas parterna hos mäklaren eller köparens bank, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse. Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet. Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
290 000 kr (Utgångspris)
Rum:
3 RoK
Boarea:
76 m2
Byggår:
1981
Trappor:
2 av 2
Avgift:
5 225 kr/månad
Bilder
Välkommen till Fibulagatan 6E
Köket
Vardagsrummet
Välkommen upp
Hall
Kök
Nyrenoverat badrum
Sovrum 1
Vardagsrum
Balkong i härligt solläge
Utsikt från balkongen
Sovrum 2
Planskiss
Karta
Närområde
Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!