Gransikagatan 1 C i Skövde

Bostadsrätt i Norrmalm

Fin tvåa nära Högskolan och centrum

Här finns en fin tvåa på första våningen i ett mycket populärt och trivsamt område med närhet till allt. Gransikagatan är en av de populäraste adresserna på Norrmalm och det är en granngata till Högskolan. Högskolan ligger alltså på ett stenkasts avstånd och Ica Norrmalm ligger i kvarteret intill. Till centrums rika serviceutbud, resecentrum och det större köpcentrat Elins Esplanad promenerar du på 5-10 minuter och på en kvarts avstånd ligger Boulognersjön som kan svalka en skön sommar. Lägenheten är ljus och fräscht helrenoverad med bl a kök med vita luckor mot kontrasterande mörkgrått kakel och helkaklat badrum med klinkergolv. Bakom ytterdörren välkomnas du till hallen där det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Hallen kopplar samman lägenhetens rum med bra planlösning och från hallen ser du ljus ta sig in från vardagsrum, kök och sovrum. Lägenheten karakteriseras av genomgående ljusa ytskikt samt fönster mot tre väderstreck vilket ger fint ljus i bostaden. Här är det med andra ord bara att flytta in. Rakt fram i hallen finns vardagsrummet tapetserat i tidlöst ljust och på golvet ligger ekparkett. Vardagsrummet har stora fönsterytor mot söder vilket ger fint ljusinsläpp. Här kan du också njuta av den franska balkongen i härligt söderläge. Det fint renoverade köket finns till höger i hallen har vita köksluckor som matchas fint av mörkgrått kakel och vitvaror i rostfritt. Här finns spis med häll och varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys till din hjälp med matlagningen. Sovrummet har ett svalt läge i norr och bra förvaring i fyra garderober. Det fint renoverade badrummet nås smidigt från hallen, är helkaklat och har klinkergolv och är utrustat med wc, handfat, duschhörna och spegelskåp. Tvättbestyren kan du sköta i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör ett förråd i källaren, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Parkering hyrs enligt separat kösystem. Varmt välkomna på visning!

 • Beskrivning

  Här finns en fin tvåa på första våningen i ett mycket populärt och trivsamt område med närhet till allt. Gransikagatan är en av de populäraste adresserna på Norrmalm och det är en granngata till Högskolan. Högskolan ligger alltså på ett stenkasts avstånd och Ica Norrmalm ligger i kvarteret intill. Till centrums rika serviceutbud, resecentrum och det större köpcentrat Elins Esplanad promenerar du på 5-10 minuter och på en kvarts avstånd ligger Boulognersjön som kan svalka en skön sommar. Lägenheten är ljus och fräscht helrenoverad med bl a kök med vita luckor mot kontrasterande mörkgrått kakel och helkaklat badrum med klinkergolv.

  Bakom ytterdörren välkomnas du till hallen där det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Hallen kopplar samman lägenhetens rum med bra planlösning och från hallen ser du ljus ta sig in från vardagsrum, kök och sovrum. Lägenheten karakteriseras av genomgående ljusa ytskikt samt fönster mot tre väderstreck vilket ger fint ljus i bostaden. Här är det med andra ord bara att flytta in.

  Rakt fram i hallen finns vardagsrummet tapetserat i tidlöst ljust och på golvet ligger ekparkett. Vardagsrummet har stora fönsterytor mot söder vilket ger fint ljusinsläpp. Här kan du också njuta av den franska balkongen i härligt söderläge. Det fint renoverade köket finns till höger i hallen har vita köksluckor som matchas fint av mörkgrått kakel och vitvaror i rostfritt. Här finns spis med häll och varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys till din hjälp med matlagningen. Sovrummet har ett svalt läge i norr och bra förvaring i fyra garderober. Det fint renoverade badrummet nås smidigt från hallen, är helkaklat och har klinkergolv och är utrustat med wc, handfat, duschhörna och spegelskåp. Tvättbestyren kan du sköta i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör ett förråd i källaren, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Parkering hyrs enligt separat kösystem.

  Varmt välkomna på visning!

  Hall

  Hallen har beige väggar, parkettgolv, spotar i taket, garderob och städskåp.

  Kök

  Fint renoverat kök 2016 med parkettgolv, vita köksluckor, bänkskiva i ek och mörkgrått kakel. Utrustning: spis med häll och varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Vitvaror från 2016 utom spisfläkt 2018.

  Badrum

  Fint helkaklat badrum med klinkergolv, duschhörna, tvättställ, spegelskåp och WC.

  Vardagsrum

  Rakt fram i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar och parkettgolv. Vardagsrummet har stora fönsterytor mot söder vilket ger fint ljusinsläpp. Här kan du också njuta av den franska balkongen i härligt söderläge.

  Sovrum

  Till höger i hallen finns sovrummet med parkettgolv och vita väggar med mörkgrå fondvägg. 4 garderober.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Fransk balkong
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201101001-0006

  Adress

  Gransikagatan 1 C

  Postnummer
  541 40
  Postort

  Skövde

  Område

  Norrmalm

  Boarea
  50 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  BRF Skövdehus nr 1

  Bildades
  1942
  Byggår

  1942

  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  2.36735

  Andelstal insats

  0

  Andelstal avgift

  2.35811

  Andelstal kommentar

  Andelstalen är angivna i procent.

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningens fastighet Kornetten 2 består av 3 st byggnader med 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1942. Omfattande ombyggnad skedde 1987-88. Föreningen har 42 p-platser.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  TFX-ventilation.

  Renoveringar

  1987-88: Stambyte, fönsterbyte, tilläggsisolering av fasad samt nytt tegel, balkongrenovering, takrenovering och ventilationsåtgärder. 2015: Värmeanläggning. 2016: Radonsug. 2017-18: TFX-ventilation i samtliga lägenheter som garanterar godkända radonvärden. 2018: Låsbyte samtliga ytterdörrar.

  Planerade renoveringar

  Fönsterbyte och takbyte.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett förråd i källaren. I källaren finns också cykelrum och tvättstuga.

  TV/Internet

  Comhem kabel TV bas och bredband 100 ingår i månadsavgiften.

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  3 732 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

  Värme, vatten, Comhem kabel TV bas och bredband 100 ingår i månadsavgiften.

  Avgiftsändringar

  Månadsavgiften höjdes 1 januari 2020.

  Hushållsel
  230 kr/månad
  Hemförsäkring
  70 kr/månad
  Summa driftskostnader
  300 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 150 kr betalas av köparen

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till efter ö k, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
950 000 kr (Högstbjudande)
Rum:
2 RoK
Boarea:
50 m2
Byggår:
1942
Trappor:
1 av 3
Avgift:
3 732 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Bilder
Välkommen till Gransikagatan 1C
Hall
Kök
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Planskiss
Entré
Gatusidan
Välkommen på visning!
Karta
Närområde

NORRMALM - SKÖVDE Norrmalm ligger precis som hörs av namnet norr om centrum och är ett mycket populärt bostadsområde. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920-40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. Att Norrmalm är populärt beror på läget nära centrum, högskolan och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentret Elins Esplanad med bland annat ICA Maxi. Mitt bland flerfamiljshusen i kvarteret finns en mindre ICA-butik. Högskolan och två regementen attraherar ständigt nya invånare, något som märks i det stora utbudet av restauranger, caféer och uteliv. Runt Högskolan etableras många nya företag, inte minst inom dataspelsindustrin där Skövde tillhör de främsta i landet. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år samt fritidshem.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!