Gustavsgatan 13D i Karlskoga

Bostadsrätt i Centralt

3:a på första våningen med hiss och inglasad balkong samt ett stenkast från ICA Maxi.

Välkommen till Gustavsgatan 13D. Här väntar en välplanerad trea med inglasad balkong i solsäkert söderläge i en omtyckt förening. Med Gustavsgatan 13D som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. ICA Maxi är närmsta granne och Inom några hundra meter finns pizzerior, konditori och affärer. Karlskogas stadskärna når du med en kort promenad, liksom busstationen. Med en kort promenad når du även Rävåskullen med härlig natur och gångstråk. Ta hissen upp till första våningen så väntar en trevlig trea med gott om plats som är ljust och trevligt inredd. I hallen är det plats för klädavhängning och garderob, Köket har ljusa köksluckor, spis, fläkt, kyl och frys samt plats för ett rejält matbord. Vardagsrummet har härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti och utgång till den inglasade balkongen i härligt söderläge. När det är dags att krypa till kojs står två sovrum till ert förfogande. Det ena sovrummet har parkettgolv och stor garderob med spegelskjutdörrar och det andra har ljusa väggar och 2 garderober. Badrummet har helkaklade väggar och plastmatta på golv, duschhörna, tvättställ, tvättmaskin och WC. Tvättbestyren kan skötas med hjälp av tvättmaskinen i badrummet eller i föreningens fina gemensamma tvättstuga, belägen i grannhuset. Till er bostad hör ett källarförråd och ett matkällarförråd, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Parkering och garage hyrs enligt separat kösystem. I reparationsfonden finns 11 000 kr som ni kan använda att fräscha upp lägenheten för. På grund av Corona-pandemin anpassar vi våra visningar efter rådande situation för er och vår säkerhet. Anmälan krävs för samtliga visningar. Du kommer få ett meddelande (mejl eller SMS) inför visningen med den tid då du är välkommen. Det är viktigt att du kommer på din utsatta tid samt inte kommer i för stort sällskap. Givetvis erbjuder vi privatvisning för dig som behöver det, kontakta då ansvarig mäklare. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Bud: 725 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
1 fre 26 feb 09:56 725 000 kr
2 tor 25 feb 15:30 700 000 kr
1 tis 23 feb 17:31 675 000 kr
 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med ljusa tapeter och plastmatta på golv. Garderober.

  Sovrum 1

  Till vänster i hallen finns sovrum 1. Ljusa tapeter, laminatgolv och 2 garderober.

  Vardagsrum

  Rakt fram i hallen når du vardagsrummet med ljusa tapeter på väggar och parkettgolv. Utgång till den inglasade balkongen i härligt söderläge.

  Badrum

  Till höger i hallen ligger badrummet med helkaklade väggar och plastmatta på golv, duschhörna, tvättställ, tvättmaskin och WC.

  Kök

  Köket har plats för matbord, vita köksluckor, spis, fläkt, kyl och frys.

  Sovrum 2

  Innanför köket ligger sovrum 2 med ljusa tapeter på väggar, parkettgolv och stor garderob med spegelskjutdörrar.

 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • Garage:
   Separat kö finns.
  • Garage 38 st. P-Platser 25 st.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  0008 0001 0038 006

  Lgh.nmr. LM

  1103

  Adress

  Gustavsgatan 13D

  Postnummer
  691 34
  Postort

  Karlskoga

  Område

  Centralt

  Boarea
  73 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 4 nov 2019
  Energiprestanda: 133 kWh/m2
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB BRF Reparatören

  Byggår

  1956

  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 11 157 kr
  Kontrollerades: Söndag 24 jan 2021

  Avsättning inre fond 113 kr/mån

  Andelstal

  1,03060

  Andelstal insats

  Uppgiften saknas i föreningens register

  Andelstal avgift

  Uppgiften saknas i föreningens register

  Andelstal kommentar

  Andelstalen anges i procent.

  Byggnaden
  Allmän information

  HSB Brf Reparatören Föreningen äger fastigheten Reparatören 10 med fyra bostadshus innehållande105 st lägenheter. 18 st 1 rok, 45 st 2 rok, 27 st 3 rok, 15 st 4 rok, 13 st Lokaler, 38 st Garage och 25 st P-Platser. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. För köp av lägenheten krävs medlemskap i HSB Karlskoga. Det kostar 800kr (innefattande andel 500kr och årsavgift 300kr som betalas första året). Medlemskapet betalas i samband med tillträdet.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Renoveringar

  Rotrenoverades 1989. 2014-2015 Plåtklädnad skorstenar 2014-2015. Omputsning av skorsten 2016 Ny hiss (Gustavsgatan 17 B) 2017 Låssystem. 2019 hissbyte Gustavsgatan 13 D.

  Planerade renoveringar

  Målning av hängrännor. Toppning asfaltsytor. Byte div. maskiner i tvättstugorna.

  Övriga utrymmen

  Till bostadsrätten hör ett förråd och ett matkällarförråd. Tvättstuga finns i huset mittemot (Mekanikergatan). Tvättstugan är stor, utrustad med: 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkrum, mangel och yta för att stryka.

  TV/Internet

  Fiber finns (öppet).

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  4 185 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och kabel-TV)

  Värme, vatten, Kabel TV och el (upp till 211 kr/mån)

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar beslutade

  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  100 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  500 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till efter ö k, då träffas parterna tillsammans med och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information om köparens undersökningsplikt – Bostadsrätt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

  Köparens undersökningsplikt Köparen uppmanas att före köpet undersöka bostaden. Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

  Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del. Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 725 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
1 fre 26 feb 09:56 725 000 kr
2 tor 25 feb 15:30 700 000 kr
1 tis 23 feb 17:31 675 000 kr

Fakta
Pris:
675 000 kr (Utgångspris)
Rum:
3 RoK
Boarea:
73 m2
Byggår:
1956
Trappor:
1 av 3
Avgift:
4 185 kr/månad (värme, vatten, hushållsel och kabel-TV)
Bilder
Välkommen till Gustavsgatan 13D
Välkommen in!
Hiss i trappuppgången
Hall
Kök
Vardagsrum
Inglasad balkong i härligt söderläge
Utsikt över gården
Sovrum
Badrum
Sovrum
Planskiss
Fin gårdsmiljö
Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde
Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!