Hagagatan 7A i Lidköping

Bostadsrätt i Centralt

Fin och fräsch fyrarummare med inglasad balkong och ett utmärkt centralt läge

Välkommen till en mycket fin och fräsch fyrarummare med inglasad balkong och ett utmärkt centralt läge. Lägenheten ligger på tredje våningen och nås lätt med hissen. Bostaden är stilrent inredd med ljusa väggar och fina golv. Den har ljusinsläpp från tre håll och gavelläge vilket ger fin karaktär. Renoverat kök med grå luckor och fina badrum och gästtoalett båda med grått klinkergolv och vitt kakel, samt en egen tvättavdelning i lägenheten. Huset är stamrenoverat och nyligen har säkerhetsdörrar installerats till lägenheterna. Här bor du nära till allt vad Lidköping bjuder med gångavstånd till det mesta. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Bud: 1 340 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
3 ons 8 apr 17:09 1 340 000 kr
 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med en praktisk förvaring i inbyggd garderob med spegelskjutdörrar samt en stor walk in closet. På golvet finns klinker med golvvärme i entrén och parkettgolv i övriga hallen. Väggarna är vitmålade.

  Badrum

  Fräscht och fint helkaklat badrum med med grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel. Utrustning: tvättställ med kommod, duschhörna, wc och handdukstork.

  Kök

  Köket är nyrenoverat med grått laminatgolv och ljusa väggar. Smakfullt inrett med snygga grå luckor, vitt kakel och grå bänkskivor. Köket är rymligt och har en rejält matplats. Utrustning: Kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro och inbyggd våg.

  Tvättavdelning

  Innanför köket ligger mycket praktiskt tvättavdelningen med klinkergolv och målad väv på väggarna. Utrustning: tvättho, tvättmaskin, torktumlare och extra kyl/frys.

  Gästtoalett

  Helkaklat med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustning: WC och tvättställ med kommod.

  Sovrum 1

  Detta rymliga sovrum når du till höger i hallen. Parkettgolv och ljusa väggar. Stor garderob med spegelskjutdörrar och två vanliga garderober.

  Vardagsrum

  Ett mycket ljust och trevligt vardagsrum med gott om plats. I anslutning till vardagsrummet finner ni även utgången till den härliga inglasade balkongen i söderläge. Från balkongen har du utsikt över större delen av Skaragatan och solljus under en stor del av dagen.

  Sovrum 2

  Till höger i vardagsrummet finns sovrum 2. Parkettgolv och vita väggar med fondvägg i grått.

  Sovrum 3

  Detta sovrum når du till vänster i vardagsrummet. Parkettgolv och vita väggar.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Inglasad balkong I härligt söderläge utmed Skaragatan finns den inglasade balkongen.
 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • 12 parkeringsplatser, separat kö.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201646001-0001

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Hagagatan 7A

  Postnummer
  531 32
  Postort

  Lidköping

  Distrikt

  Centralt

  Område

  Centralt

  Boarea
  107.5 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  RBF Lidköpingshus nr 16

  Byggår

  1980

  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 4
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  7.67689

  Andelstal insats

  2.2887

  Andelstal avgift

  8.10359

  Andelstal kommentar

  Andelstal angivna i procent.

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger fastigheten Målaren 1 i Lidköping adress Skaragatan 9 och Hagagatan 7. Fastigheten har 16 bostadsrätter och 2 lokaler. Byggnaden är uppförd 1980. Under 2014 byggdes tidigare kontorslokaler om till lägenheter varav några sålts och några hyrs ut, och till LSS-boende omfattande 8 lägenheter med gemensamma lokaler som hyrs av Lidköpings kommun genom ett 10-års avtal. Vid ombyggnationen stambyttes hela fastigheten och under perioden 2010-14 fick hela fastigheten nya fönster. Under perioden byttes också en av hissarna ut och den andra kompletterades för att uppfylla säkerhetskrav. Medlemmen bekostar själv hemförsäkring medan bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2010-14: Stambyte, fönsterbyte och hiss. 2014-15: Huskropp utvändigt. 2016-17: Utemiljö. 2020: Säkerhetsdörrar.

  Planerade renoveringar

  Fasader.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns i källaren.

  TV/Internet

  Huset är ett Comhem hus med tillgång till bredband, TV och telefoni vilket ingår i avgiften.

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Pantsättningar & Inteckningar
  1st inteckningar på totalt
 • Kostnader
  6 774 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

  I avgiften ingår bostadsrättstillägg, vatten, värme, TV basutbud och bredband 100.

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsförändringar beslutade.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  300 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av köparen

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på Svenska HemMäklarna:s kontor. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till: Efter ö k, då träffas parterna hos mäklaren eller köparens bank, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse. Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet. Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 1 340 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
3 ons 8 apr 17:09 1 340 000 kr

Fakta
Pris:
1 390 000 kr (Utgångspris)
Rum:
4 RoK
Boarea:
107.5 m2
Byggår:
1980
Trappor:
3 av 4
Avgift:
6 774 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Bilder
Välkommen till Hagagatan 7A
Vardagsrummet
Från inglasade balkongen har du utsikt över Skaragatan
Välj Svenska HemMäklarna. Det tjänar du på!
Välkommen in
Hallen
Badrummet
Köket
med rejäl matplats
Innanför köket finns tvättavdelningen
Tvättavdelning
Gästtoalett
Vardagsrum
Inglasad balkong i härligt söderläge
med utsikt över Skaragatan
Sovrum 1
Walk in closet
Sovrum 2
Sovrum 3
Planskiss
Hissen tar dig upp till 3:e våningen
Entrésidan
Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

Lägenheten ligger centralt i Lidköping i stadsdelen Gamla Staden. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!