Hallänningsgatan 7B i Karlskoga

Bostadsrätt i Rävåsen

2:a med balkong och med hiss

Välkommen till en trevlig och ljus tvårummare med balkong och med hiss i trappen. Lägenheten ligger på andra våningen och är ljust inredd. Den har ljusinsläpp från två väderstreck vilket ger fin karaktär. I den omtyckta föreningen finns en trevlig innergård med grönytor och sittgrupp. Inre reparationsfond på lite över 10 000 kr ingår. Här bor du nära till det mesta, Rävåskullen finns ett stenkast bort och bara en kort promenad till ICA Maxi eller Coop Frödingsplan samt Nobelhallen och Nobelstadion. Du åker upp till lägenheten i hissen och kommer in i den rymliga hallen som är ljust inredd och med praktisk garderob. Till höger har du köket med vita luckor och rakt fram badrummet med kaklade väggar. Sovrummet har ljusa väggar samt tre garderober och vardagsrummet har ljusa väggar och fint ljusinsläpp från fönster i väster. Här finns också balkongen i härligt västerläge. Ett bra läge där du har nära till det mesta, affärer, restauranger och inte minst Rävåskullen. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.
 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med ljusa väggar och plastmatta på golv. Garderob.

  Kök

  Till höger i hallen finns köket med plastmatta på golvet, ljusa väggar, vita köksluckor, spis, spisfläkt, kyl och frys. Köket är rymligt och har god plats för matbord.

  Badrum

  Rakt fram i hallen ligger badrummet med kaklade väggar och plastmatta på golv, dusch, tvättställ, tvättmaskin och WC.

  Sovrum

  Till höger i hallen når du sovrummet. Ljusa väggar, plastmatta på golv och tre garderober.

  Vardagsrum

  Till vänster i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar och parkettgolv. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från fönster i väster. Här når du också balkongen i härligt västerläge.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong i härligt västerläge
 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • Garage:
   Separat kö finns.
  • Föreningen har 65 garageplatser. Till garagen är det separat kö. Ett garage kostar ca 300kr/mån. Föreningen har 74 bilplatser. Till bilplatserna är det separat kö. En bilplats kostar ca 120 kr/mån.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  0029-0001-0106-004

  Lgh.nmr. LM

  1103

  Adress

  Hallänningsgatan 7B

  Postnummer
  531 35
  Postort

  Karlskoga

  Område

  Rävåsen

  Boarea
  55.5 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 13 dec 2019
  Energiprestanda: 144 kWh/m2
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB Brf Dovhjorten

  Byggår

  1953

  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 10 086 kr
  Kontrollerades: Måndag 28 sep 2020

  Avsättning inre fond 56 kr/mån.

  Andelstal

  0,65421

  Andelstal insats

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andelstal avgift

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningens fastighet Dovhjorten 1 byggdes år 1952-54. Rotrenovering utfördes 1989. På fastigheten finns 10 bostadshus med tillsammans 19 trapphus. I föreningen finns 150 lägenheter samt 20 hyreslokaler. Föreningen är fullvärdesförsäkrade och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Föreningen har HSB Karlskoga-Degerfors som sköter den administrativa förvaltningen.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Renoveringar

  Rotrenovering utfördes 1989.

  Planerade renoveringar

  Målning av entrétak och balkonger. Hissbyte i 19A.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga finns i husen 9, 15, 17 och 21. Föreningen har en gemensam bastu (23) med träningsmöjlighet som kan bokas av bostadsrättsinnehavarna. Föreningslokal (13) kan hyras kostnadsfritt som boende.

  TV/Internet

  Comhem

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  3 968 kr/månad (värme, hushållsel och kabel-TV)

  I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Månadsavgiften är beräknad efter nuvarande ägares förbrukning. El-fördelningen kan variera efter förbrukning. I månadsavgiften ligger för närvarande en el-fördelningsavgift på 115 kr.

  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes med 1,4 % i jan 2020. Ingen ytterligare höjning planeras under 2020.

  Hemförsäkring
  70 kr/månad
  Summa driftskostnader
  70 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  500 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till efter ö k, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.

Fakta
Pris:
275 000 kr (Utgångspris)
Rum:
2 RoK
Boarea:
55.5 m2
Byggår:
1953
Trappor:
2 av 3
Avgift:
3 968 kr/månad (värme, hushållsel och kabel-TV)
Dokument & Länkar
Bilder
Välkommen till Hallänningsgatan 7B
Hall
Kök
Vardagsrum
Balkong med utsikt mot den gröna innergården
Badrum
Sovrum
Planskiss
Hallanningsgatan 7B
Karta
Närområde

RÄVÅSEN. Denna stadsdel är uppkallad efter Rävåskullen som är en härligt grön oas nästan mitt i Karlskoga. På andra sidan kullen ligger stadens centrum med rikt utbud av affärer, restauranger och service. I anslutning till kullen finns Nobelhallen och Nobelstadion med både elit- och motionsanläggningar. Stadsdelen är mestadels bebyggd med villor, men en del flerfamiljshus finns också. I närområdet finns både affärer och restauranger.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!