Karlagatan 26A i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Ljus 2:a med balkong och ett utmärkt centralt läge

Välkommen till en trevlig och ljus tvårummare med balkong och ett utmärkt centralt läge. Lägenheten ligger på andra våningen och är ljust inredd. Den har ljusinsläpp från två håll och gavelläge vilket ger fin karaktär. I den omtyckta föreningen finns en trevlig innergård med grönytor och sittgrupp. Här bor du nära till allt vad Lidköping bjuder med gångavstånd till det mesta. Renoverat kök med ljus luckor och badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Rymlig hall i ljust grått med praktisk klädkammare. Sovrum med ljusa väggar och fem garderober samt vardagsrum med ljusa väggar och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns också balkongen. Ett av stadens bästa lägen där du har nära till det mesta, affärer, restauranger och inte minst resecentrum. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Bud: 700 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 tor 8 okt 22:35 700 000 kr
4 tor 8 okt 19:21 680 000 kr
2 tor 8 okt 18:47 670 000 kr
4 tor 8 okt 17:24 660 000 kr
2 ons 7 okt 22:00 650 000 kr
3 ons 7 okt 17:43 630 000 kr
2 ons 7 okt 17:34 620 000 kr
3 ons 7 okt 15:22 600 000 kr
2 ons 7 okt 15:16 590 000 kr
3 ons 7 okt 14:37 570 000 kr
1 ons 7 okt 12:59 560 000 kr
2 ons 7 okt 10:03 550 000 kr
1 fre 25 sep 13:54 500 000 kr
 • Beskrivning

  Välkommen till en trevlig och ljus tvårummare med balkong och ett utmärkt centralt läge. Lägenheten ligger på andra våningen och är ljust inredd. Den har ljusinsläpp från två håll och gavelläge vilket ger fin karaktär. I den omtyckta föreningen finns en trevlig innergård med grönytor och sittgrupp. Här bor du nära till allt vad Lidköping bjuder med gångavstånd till det mesta.

  Renoverat kök med ljus luckor och badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Rymlig hall i ljust grått med praktisk klädkammare. Sovrum med ljusa väggar och fem garderober samt vardagsrum med ljusa väggar och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns också balkongen. Ett av stadens bästa lägen där du har nära till det mesta, affärer, restauranger och inte minst resecentrum.

  Varmt välkommen på visning!

  Hall

  Rymlig hall med grå väggar och grå plastmatta på golv. Klädkammare.

  Kök

  Till höger i hallen finns köket med grå plastmatta, ljusa väggar, ljusa köksluckor, spis, spisfläkt och kyl/frys. Köket är rymligt och har god plats för matbord.

  Badrum

  Till vänster i hallen ligger badrummet som kaklade väggar och klinkergolv, badkar med dusch, tvättställ, handdukstork och WC.

  Sovrum

  Rakt fram i hallen når du sovrummet. Ljusa väggar, plastmatta på golv och fem garderober.

  Vardagsrum

  Till vänster i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar och parkettgolv. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här når du också balkongen.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong
 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • 49 parkeringsplatser. Separat kö.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201637001-0005

  Lgh.nmr. LM

  1102

  Adress

  Karlagatan 26A

  Postnummer
  531 32
  Postort

  Lidköping

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  60 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 6 maj 2019
  Energiprestanda: 146 kWh/m2
  Besiktades av: Peter Ström, Riksbyggen
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  Riksbyggen Brf Lidköpingshus nr 7

  Byggår

  1962

  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 4
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  1.20739

  Andelstal insats

  1.20739

  Andelstal avgift

  1.20297

  Andelstal kommentar

  Andelstalen är angivna i procent.

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger Fastigheten Målaren 2 i Lidköping. På fastigheten finns tre byggnader med 82 lägenheter och 13 lokaler uppförda. Byggnaderna är uppförda 1962. Byggnadernas adresser är Karlagatan 22, 24 och 26 i Lidköping

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  Stambyte 2001. Fönsterbyte 2012. Låsbyte 2013. Tvättstugeutrustning 2014 och 2018. Utemiljö 2015. Rengöring och målning av tak 2018.

  Planerade renoveringar

  Skärmtak.

  Övriga utrymmen

  I källaren finns gemensam tvättstuga, cykelrum och förråd.

  TV/Internet

  Comhem

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  3 670 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar beslutade.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  400 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  500 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till efter ö k, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  INFORMATION - UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  SVENSKA HEM-MÄKLARNAS TILLÄGGSTJÄNSTER

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 700 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 tor 8 okt 22:35 700 000 kr
4 tor 8 okt 19:21 680 000 kr
2 tor 8 okt 18:47 670 000 kr
4 tor 8 okt 17:24 660 000 kr
2 ons 7 okt 22:00 650 000 kr
3 ons 7 okt 17:43 630 000 kr
2 ons 7 okt 17:34 620 000 kr
3 ons 7 okt 15:22 600 000 kr
2 ons 7 okt 15:16 590 000 kr
3 ons 7 okt 14:37 570 000 kr
1 ons 7 okt 12:59 560 000 kr
2 ons 7 okt 10:03 550 000 kr
1 fre 25 sep 13:54 500 000 kr

Fakta
Pris:
700 000 kr (Utgångspris)
Rum:
2 RoK
Boarea:
60 m2
Byggår:
1962
Trappor:
2 av 4
Avgift:
3 670 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Bilder
Välkommen till Karlagatan 26A
Välkommen in
Hall
Kök
Vardagsrum
Utsikt från balkongen
Badrum
Sovrum
Planskiss
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!