Kvarnegårdsgatan 13B i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Fräsch tvåa med härligt stor inglasad balkong

Söker ni en bostad i ett lugnt och trivsamt område – utan att tumma på närheten till stan? På Kvarnegårdsgatan 13B finns en fräsch tvåa i gavelläge med nya laminatgolv i grått, ljust grå väggar och en rejält stor inglasad balkong med sol nästan hela dagen. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping samt stationen. Varmt välkomna! Med Kvarnegårdsgatan 13B som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. I området finns två matbutiker och flera restauranger och ni kan enkelt promenera till Ängshagens affärsområde. Lidköpings stadskärna nås på 10 minuter till fots, liksom Lidköping station. När sommarsolen värmer som bäst rekommenderas ett svalkande dopp i Vänerns vatten – Framnäsbadet nås med en cykeltur om cirka 10 minuter. Bostaden har ett riktigt fint läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Intill husen finns trevliga grönytor. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljust grå väggar och nya laminatgolv i grått vilket gör det enkelt för den som vill sätta egen prägel med accentfärger och kuriositeter. Bakom ytterdörren välkomnas ni till hallen, varifrån alla rummen i lägenheten går att nå. Hallen har klinkergolv i entrén och nytt laminatgolv i grått i resterande hall samt ljust grå väggar. Från hallen kommer ni till det mysiga köket med nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar samt skåp och luckor i original med charmiga skjutbara köksluckor. Sovrummet är rymligt och har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar samt 4 garderober. Lägenhetens badrum nås smidigt från hallen. Badrummet har kaklade väggar, klinkergolv, handdukstork, duschhörna, toalettstol, handfat med kommod och tvättmaskin. Även vardagsrummet har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar och har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här ryms både sittmöbel och om man så vill ett klassiskt matsalsbord eller en fåtölj för lässtunderna. Ni som föredrar att umgås i det fria tar steget ut på den stora inglasade balkongen som blir den självklara platsen för middagar i sommarsolen. Tvättbestyren kan också skötas i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör två förråd, ett källarförråd och ett matkällarförråd, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Parkering och garage hyrs enligt separat kösystem. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Bud: 715 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 mån 21 dec 22:18 715 000 kr
1 mån 21 dec 20:04 690 000 kr
2 mån 21 dec 17:11 675 000 kr
1 mån 21 dec 09:18 650 000 kr
 • Beskrivning

  Söker ni en bostad i ett lugnt och trivsamt område – utan att tumma på närheten till stan? På Kvarnegårdsgatan 13B finns en fräsch tvåa i gavelläge med nya laminatgolv i grått, ljust grå väggar och en rejält stor inglasad balkong med sol nästan hela dagen. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping samt stationen. Varmt välkomna!

  Med Kvarnegårdsgatan 13B som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. I området finns två matbutiker och flera restauranger och ni kan enkelt promenera till Ängshagens affärsområde. Lidköpings stadskärna nås på 10 minuter till fots, liksom Lidköping station. När sommarsolen värmer som bäst rekommenderas ett svalkande dopp i Vänerns vatten – Framnäsbadet nås med en cykeltur om cirka 10 minuter. Bostaden har ett riktigt fint läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Intill husen finns trevliga grönytor. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljust grå väggar och nya laminatgolv i grått vilket gör det enkelt för den som vill sätta egen prägel med accentfärger och kuriositeter.

  Bakom ytterdörren välkomnas ni till hallen, varifrån alla rummen i lägenheten går att nå. Hallen har klinkergolv i entrén och nytt laminatgolv i grått i resterande hall samt ljust grå väggar. Från hallen kommer ni till det mysiga köket med nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar samt skåp och luckor i original med charmiga skjutbara köksluckor. Sovrummet är rymligt och har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar samt 4 garderober. Lägenhetens badrum nås smidigt från hallen. Badrummet har kaklade väggar, klinkergolv, handdukstork, duschhörna, toalettstol, handfat med kommod och tvättmaskin. Även vardagsrummet har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar och har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här ryms både sittmöbel och om man så vill ett klassiskt matsalsbord eller en fåtölj för lässtunderna. Ni som föredrar att umgås i det fria tar steget ut på den stora inglasade balkongen som blir den självklara platsen för middagar i sommarsolen. Tvättbestyren kan också skötas i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör två förråd, ett källarförråd och ett matkällarförråd, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Parkering och garage hyrs enligt separat kösystem.

  Varmt välkommen på visning!

  Lägenheten är genomgående fräsch med nya laminatgolv i grått och ljust grå väggar.

  Hall

  Rymlig hall med klinkergolv i entrén och nytt laminatgolv i grått i resterande hall och ljust grå väggar. Städskåp.

  Kök

  Mysigt kök med nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar. Skåp och luckor i original med charmiga skjutbara köksluckor i vitt. Utrustning: spis, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin.

  Sovrum

  Sovrummet har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar. 4 garderober.

  Badrum

  Badrum med kaklade väggar, klinkergolv, handdukstork, duschhörna, toalettstol, handfat med kommod och tvättmaskin.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har nytt laminatgolv i grått och ljust grå väggar. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här kan du också gå ut till den rejält stora inglasade balkongen och njuta av solen nästan hela dagen.

 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • Garage:
   Separat kö finns.
  • Det finns 62 p-platser och 14 garage som båda kan hyra genom separat kö.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  35-3030-1-8027-9

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Kvarnegårdsgatan 13B

  Postnummer
  531 35
  Postort

  Lidköping

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  58 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 4 okt 2018
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB Brf Alsiskan

  Byggår

  1960

  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 4
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 9 kr
  Kontrollerades: Onsdag 25 nov 2020

  Ingen avsättning till inre reparationsfond

  Andelstal

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andelstal insats

  1,61730

  Andelstal avgift

  1,61730

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen omfattar 2 st flerfamiljshus med 62 lägenheter inom föreningens fastighet Steglitsan 6 med adresserna Kvarnegårdsgatan 11 A och B samt 13 A och B. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättshavarna individuellt medan bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  Under 2007-08 gjordes en omfattande renovering med bl a stam- och elbyte, byte av lägenhets-, badrums- och entrédörrar, renovering av tvättstuga inkl nya maskiner. Ventilationen byggdes också om. 2012 glasades balkongerna in. 2019 utfördes relining av avloppsstammar.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren på hus 13A. Cykelrum i källaren.

  TV/Internet

  Kabel-TV och bredband via Comhem.

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  3 715 kr/månad

  Värme, vatten, TV (Comhem basutbud, box krävs) och bredband via Comhem.

  Avgiftsändringar

  Ingen avgiftshöjning beslutad

  Hushållsel
  330 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  430 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  500 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur försäljningen av denna bostad. är avsedd att genomföra

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till enligt överenskommelse, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  INFORMATION - UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 715 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 mån 21 dec 22:18 715 000 kr
1 mån 21 dec 20:04 690 000 kr
2 mån 21 dec 17:11 675 000 kr
1 mån 21 dec 09:18 650 000 kr

Fakta
Pris:
715 000 kr (Högstbjudande)
Rum:
2 RoK
Boarea:
58 m2
Byggår:
1960
Trappor:
3 av 4
Avgift:
3 715 kr/månad
Bilder
Välkommen till Kvarnegårdsgatan 13B
Välkommen in!
Hallen
Vardagsrum
Stor och rymlig inglasad balkong
Köket
Sovrum
Badrum
Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!