Majorsallén 23D i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Fräsch och stilren 1:a med balkong

Söker ni en bostad i ett lugnt och trivsamt område – utan att tumma på närheten till stan? På Majorsallén 23 D finns en stilren etta med rymligt kök och balkong i västerläge med kvällssol. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping samt stationen. Varmt välkomna! Lägenheten är genomgående stilrent inredd med vita väggar och nytt laminatgolv i ljusgrått, vilket gör det enkelt för den inredningsintresserade som vill sätta egen prägel med accentfärger och kuriositeter. Med Majorsallén 23 D som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. Här bor man med närhet till mataffärer, pizzeria, vårdcentral, Örthagsparken och Lidköpings stadskärna nås med en kort promenad, liksom Lidköping station. Bostaden har ett bra läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Bakom ytterdörren välkomnas ni till hallen, varifrån badrummet, rummet och köket i lägenheten går att nå. Hallen har bra förvaring med tre garderober. Köket har nytt ljust laminatgolv, vita köksluckor, vitt kakel samt träskivor och matchande hyllor i trä. Till er hjälp vid matlagningen erbjuds spis, fläkt, kyl/frys, micro samt ny diskmaskin. Maten kan avnjutas vid köksbordet eller i kvällssolen på balkongen. Rummet nås från hallen och har vita väggar och nytt ljusgrått laminatgolv, som blänker i ljuset via fönster i väst, här ryms både soffa och en rejäl säng för sköna stunder. Ni som föredrar att umgås i det fria tar steget ut på balkongen. Belägen i västerläge blir detta den självklara platsen för middagar i kvällssolen. Lägenheten erbjuder ett badrum med kaklade väggar vilket nås smidigt från hallen. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch samt ny tvättmaskin. Tvättbestyren kan även skötas i föreningens gemensamma tvättstuga. Till er bostad hör ett vindsförråd, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Området är lugnt och det finns lekplatser och grönområde. Parkering hyrs enligt separat kösystem. På grund av Corona-pandemin anpassar vi våra visningar efter rådande situation för er och vår säkerhet. Anmälan krävs för samtliga visningar. Du kommer få ett meddelande (mejl eller SMS) inför visningen med den tid då du är välkommen. Det är viktigt att du kommer på din utsatta tid samt inte kommer i för stort sällskap. Givetvis erbjuder vi privatvisning för dig som behöver det, kontakta då kontoret eller ansvarig mäklare. Varmt välkommen på visning!

Budgivning
Bud: 435 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 ons 2 jun 22:17 435 000 kr
3 ons 2 jun 21:01 425 000 kr
2 mån 31 maj 16:07 405 000 kr
2 mån 31 maj 15:38 400 000 kr
2 fre 28 maj 11:51 385 000 kr
 • Beskrivning

  Söker ni en bostad i ett lugnt och trivsamt område – utan att tumma på närheten till stan? På Majorsallén 23 D finns en stilren etta med rymligt kök och balkong i västerläge med kvällssol. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping samt stationen. Varmt välkomna!

  Lägenheten är genomgående stilrent inredd med vita väggar och nytt laminatgolv i ljusgrått, vilket gör det enkelt för den inredningsintresserade som vill sätta egen prägel med accentfärger och kuriositeter.

  Med Majorsallén 23 D som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. Här bor man med närhet till mataffärer, pizzeria, vårdcentral, Örthagsparken och Lidköpings stadskärna nås med en kort promenad, liksom Lidköping station.

  Bostaden har ett bra läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Bakom ytterdörren välkomnas ni till hallen, varifrån badrummet, rummet och köket i lägenheten går att nå. Hallen har bra förvaring med tre garderober. Köket har nytt ljust laminatgolv, vita köksluckor, vitt kakel samt träskivor och matchande hyllor i trä. Till er hjälp vid matlagningen erbjuds spis, fläkt, kyl/frys, micro samt ny diskmaskin. Maten kan avnjutas vid köksbordet eller i kvällssolen på balkongen. Rummet nås från hallen och har vita väggar och nytt ljusgrått laminatgolv, som blänker i ljuset via fönster i väst, här ryms både soffa och en rejäl säng för sköna stunder. Ni som föredrar att umgås i det fria tar steget ut på balkongen. Belägen i västerläge blir detta den självklara platsen för middagar i kvällssolen. Lägenheten erbjuder ett badrum med kaklade väggar vilket nås smidigt från hallen. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, handdukstork, dusch samt ny tvättmaskin. Tvättbestyren kan även skötas i föreningens gemensamma tvättstuga. Till er bostad hör ett vindsförråd, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Området är lugnt och det finns lekplatser och grönområde. Parkering hyrs enligt separat kösystem.

  På grund av Corona-pandemin anpassar vi våra visningar efter rådande situation för er och vår säkerhet. Anmälan krävs för samtliga visningar. Du kommer få ett meddelande (mejl eller SMS) inför visningen med den tid då du är välkommen. Det är viktigt att du kommer på din utsatta tid samt inte kommer i för stort sällskap. Givetvis erbjuder vi privatvisning för dig som behöver det, kontakta då kontoret eller ansvarig mäklare.

  Varmt välkommen på visning!

  Nytt ljusgrått laminatgolv och vita väggar löper genom lägenhetens alla rum.

  Hall

  Ljus hall med vita väggar och ljusgrått laminatgolv. Här finns tre garderober med plats för förvaring.

  Köket

  Trevligt kök med plats för matbord och umgänge. Köket har nytt ljusgrått laminatgolv och vita väggar, vita köksluckor, vitt kakel samt träskivor och matchande hyllor i trä. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl/frys, micro samt ny diskmaskin.

  Badrummet

  Fräscht badrum med kaklade väggar och plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, dusch, handdukstork samt ny tvättmaskin.

  Rummet

  Ljust rum med ljusgrått laminatgolv och vita väggar. Här ryms både soffa och en rejäl säng för sköna stunder samt utgången till lägenhetens balkong i västerläge.

  Balkongen

  Balkong i bästa västerläge med härlig kvällssol.

 • Parkering
  • P-plats:
   Separat kö finns.
  • 20 st parkeringsplatser, separat kö.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201633001-0015

  Lgh.nmr. LM

  Lgh 1101

  Adress

  Majorsallén 23D

  Postnummer
  531 36
  Postort

  Lidköping

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  39 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  1
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 3 jul 2019
  Energiprestanda: 134 kWh/m2
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  RBF Lidköpingshus nr 3

  Byggår

  1946

  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 500 kr
  Kontrollerades: Tisdag 30 mar 2021
  Andelstal

  1.81909

  Andelstal insats

  1.81909

  Andelstal avgift

  1.97442

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger fastigheten Biet 1 med därpå 2 byggnader med 44 lägenheter uppförda. Fastighetens adress är Majorsallèn 23 och 25. Bostadsrättstillägg är tecknat av föreningen, hemförsäkring tecknas av bostadsrättshavaren..

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning: Fjärrvärme

  Renoveringar

  1997: Stambyte 2013: Källartrappor utvändigt 2013-2014: Byte av fjärrvärmeväxlare 2017: Renovering av innergården 2017: Belysning 2018-19: Fönster -och balkongdörrbyte samt låsbyte

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensam tvättstuga och cykelrum. 20 st parkeringsplatser, separat kö.

  TV/Internet

  Kabel TV (grundutbud) och bredband via Comhem ingår i månadsavgiften..

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  3 101 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar beslutade

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  300 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av köparen

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till efter överenskommelse, då träffas parterna och mäklaren och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information om köparens undersökningsplikt – Bostadsrätt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

  Köparens undersökningsplikt Köparen uppmanas att före köpet undersöka bostaden. Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

  Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del. Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 435 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
2 ons 2 jun 22:17 435 000 kr
3 ons 2 jun 21:01 425 000 kr
2 mån 31 maj 16:07 405 000 kr
2 mån 31 maj 15:38 400 000 kr
2 fre 28 maj 11:51 385 000 kr

Fakta
Pris:
435 000 kr (Utgångspris)
Rum:
1 RoK
Boarea:
39 m2
Byggår:
1946
Trappor:
2 av 3
Avgift:
3 101 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Bilder
Välkommen till Majorsallén 23D
Hallen
Köket
Rummet
Balkong i härligt västerläge
Kaklat badrum
Planskiss
Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!