Östbygatan 20A i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Fin tvåa med balkong

Välkommen till en fin tvåa med balkong i väster i ett lugnt och trivsamt område. Här väntar en stilren tvåa med ett fräscht renoverat kök och fönster i två väderstreck samt balkong i väst. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping, närområdets affärer samt stationen. Det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. Inom 400 meter finns två matbutiker och ni kan enkelt promenera till Änghagens affärsområde. Lidköpings stadskärna nås på 10 minuter till fots, liksom Lidköping station. På sommaren kan ni efter en cykeltur på ca 10 minuter bada i Vänerns vatten. Bostaden har ett bra läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Intill huset finns en trevlig utemiljö. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljusa väggar och grå-svarta kontraster. Här är det med andra ord bara att flytta in – och låta den inredningsintresserade gå loss med personliga tillhörigheter och trendriktiga attiraljer. Hallen med en inre hall är rymlig och har plats för klädavhängning samt en rymlig klädkammare. Från inre hallen når du sovrummet som har laminatgolv och tapeter i grått, här finns också fyra fräscha garderober inbyggda. Köket är fint renoverat och har matplats. Kökets väggar är ljusa och köksluckorna vita vilket ger en fin kontrast till de svarta bänkskivorna. Utrustningen ger möjlighet till härlig matlagning med hjälp av spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Badrummet är helkaklat med klinkergolv, handdukstork, dusch, tvättställ och WC. Till höger i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar mot mörk fondvägg och parkettgolv. Vardagsrummet har ljusinsläpp via fönsterpartiet mot balkongen i väster. Här kan du gå ut till den sköna balkongen i härligt västerläge med utsikt mot den lugna och gröna baksidan. Föreningens tvättstuga är belägen i källarvåningen och där finns också ett cykelrum samt lägenhetens källarförråd, till lägenheten hör även ett rymligt vindsförråd. På grund av Corona-pandemin anpassar vi våra visningar efter rådande situation för er och vår säkerhet. Anmälan krävs för samtliga visningar. Du kommer få ett meddelande (mejl eller SMS) inför visningen med den tid då du är välkommen. Det är viktigt att du kommer på din utsatta tid samt inte kommer i för stort sällskap. Givetvis erbjuder vi privatvisning för dig som behöver det, kontakta då kontoret eller ansvarig mäklare. Varmt välkomna!

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med en inre hall, parkettgolv, ljusa väggar och en rymlig klädkammare.

  Sovrum

  Från inre hallen når du sovrummet. Laminatgolv och grå tapeter. Fyra inbyggda garderober.

  Kök

  Fint renoverat kök med matplats. Ljusa väggar och parkettgolv. Vita köksskåp, svart bänkskiva, spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

  Badrum

  Helkaklat badrum med klinkergolv, handdukstork, dusch, tvättställ och WC.

  Vardagsrum

  Till höger i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar och mörk fondvägg samt parkettgolv. Vardagsrummet har ljusinsläpp från fönsterparti mot balkongen. Här kan du gå ut till den sköna balkongen i härligt västerläge.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong
 • Fakta
  Tillträde

  Omkring mitten av maj

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  35-3015-1-7-5

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Östbygatan 20A

  Postnummer
  531 37
  Postort

  Lidköping

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  61 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 10 apr 2019
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB BRF Haga

  Bildades
  1973
  Byggår

  1952

  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 1 548 kr
  Kontrollerades: Söndag 22 nov 2020

  Avsättning till inre reparationsfond 80 kr/mån

  Andelstal

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andelstal insats

  4,58173

  Andelstal avgift

  4,54595

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningens fastighet Biet 5 är beläget på adresserna Östbygatan 20 A-C. Huset färdigställdes 1952. Föreningen omfattar 21 lägenheter, 8 garage och 6 bilplatser.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme.

  Renoveringar

  2003 gjordes stamrenovering . 2005 byttes lägenhetsdörrar. 2008 gjordes en markanläggning. 2012 byttes fönster.

  Planerade renoveringar

  Fasad- och balkongrenovering planeras. I samband med detta undersöks kostnaden för en balkonginglasning.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga och torkrum i källarvåningen. Cykelrum. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

  TV/Internet

  Comhem.

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten.

 • Kostnader
  4 290 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

  Värme, vatten och kabel TV (grundutbud).

  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes med 1% 2021-01-01.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  400 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till i maj, då träffas parterna och mäklaren och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information om köparens undersökningsplikt – Bostadsrätt

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

  Köparens undersökningsplikt Köparen uppmanas att före köpet undersöka bostaden. Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts. Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

  Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del. Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

  Avtalsfrihet Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
695 000 kr (Utgångspris)
Rum:
2 RoK
Boarea:
61 m2
Byggår:
1952
Trappor:
3 av 3
Avgift:
4 290 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
Bilder
Välkommen till Östbygatan 20A
Välkommen in!
Hallen
Köket
Vardagsrummet
Balkong i härligt västerläge
Badrummet
Sovrummet
Planskiss

Ej skalenlig. Viss avvikelse kan förekomma.

Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!