Östbygatan 20A i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Fin tvåa med balkong

Välkommen till en fin tvåa med balkong i väster i ett lugnt och trivsamt område. Här väntar en stilren tvåa med ett fräscht renoverat kök och fönster i två väderstreck samt balkong i väst. Adressen ger bekvämt promenadavstånd till centrala Lidköping, närområdets affärer samt stationen. Det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. Inom 400 meter finns två matbutiker och ni kan enkelt promenera till Änghagens affärsområde. Lidköpings stadskärna nås på 10 minuter till fots, liksom Lidköping station. På sommaren kan ni efter en cykeltur på ca 10 minuter bada i Vänerns vatten. Bostaden har ett bra läge i området, som är mycket lugnt och trivsamt trots närheten till stan. Intill huset finns en trevlig utemiljö. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljusa väggar och grå-svarta kontraster. Här är det med andra ord bara att flytta in – och låta den inredningsintresserade gå loss med personliga tillhörigheter och trendriktiga attiraljer. Hallen med en inre hall är rymlig och har plats för klädavhängning samt en rymlig klädkammare. Från inre hallen når du sovrummet som har laminatgolv och tapeter i grått, här finns också fyra fräscha garderober inbyggda. Köket är fint renoverat och har matplats. Kökets väggar är ljusa och köksluckorna vita vilket ger en fin kontrast till de svarta bänkskivorna. Utrustningen ger möjlighet till härlig matlagning med hjälp av spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Badrummet är helkaklat med klinkergolv, handdukstork, dusch, tvättställ och WC. Till höger i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar mot mörk fondvägg och parkettgolv. Vardagsrummet har ljusinsläpp via fönsterpartiet mot balkongen i väster. Här kan du gå ut till den sköna balkongen i härligt västerläge med utsikt mot den lugna och gröna baksidan. Föreningens tvättstuga är belägen i källarvåningen och där finns också ett cykelrum samt lägenhetens källarförråd, till lägenheten hör även ett rymligt vindsförråd. Varmt välkomna!

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med en inre hall, parkettgolv, ljusa väggar och en rymlig klädkammare.

  Sovrum

  Från inre hallen når du sovrummet. Laminatgolv och grå tapeter. Fyra inbyggda garderober.

  Kök

  Fint renoverat kök med matplats. Ljusa väggar och parkettgolv. Vita köksskåp, svart bänkskiva, spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

  Badrum

  Helkaklat badrum med klinkergolv, handdukstork, dusch, tvättställ och WC.

  Vardagsrum

  Till höger i hallen finns vardagsrummet med ljusa väggar och mörk fondvägg samt parkettgolv. Vardagsrummet har ljusinsläpp från fönsterparti mot balkongen. Här kan du gå ut till den sköna balkongen i härligt västerläge.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong
 • Fakta
  Tillträde

  Mitten av april

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  35-3015-1-7-5

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Östbygatan 20A

  Postnummer
  531 37
  Postort

  Lidköping

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  61 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 10 apr 2019
  Energiklass: E
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB BRF Haga

  Bildades
  1973
  Byggår

  1952

  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 1 548 kr
  Kontrollerades: Söndag 22 nov 2020

  Avsättning till inre reparationsfond 80 kr/mån

  Andelstal

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andelstal insats

  4,58173

  Andelstal avgift

  4,54595

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningens fastighet Biet 5 är beläget på adresserna Östbygatan 20 A-C. Huset färdigställdes 1952. Föreningen omfattar 21 lägenheter, 8 garage och 6 bilplatser.

  Byggnaden

  Flerfamiljshus

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme.

  Renoveringar

  2003 gjordes stamrenovering . 2005 byttes lägenhetsdörrar. 2008 gjordes en markanläggning. 2012 byttes fönster.

  Planerade renoveringar

  Fasad- och balkongrenovering planeras. I samband med detta undersöks kostnaden för en balkonginglasning.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga och torkrum i källarvåningen. Cykelrum. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

  TV/Internet

  Comhem.

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten.

 • Kostnader
  4 290 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

  Värme, vatten och kabel TV (grundutbud).

  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes med 1% 2021-01-01.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  400 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 182 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur försäljningen av denna bostad. är avsedd att genomföra

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till enligt överenskommelse, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  INFORMATION - UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning
 • Måndag 18 jan 16:30 - 17:00Anmälan krävs. Varmt välkommen att anmäla dig till visningen!
 • Tisdag 19 jan 16:30 - 17:00Anmälan krävs. Varmt välkommen att anmäla dig till visningen!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
650 000 kr (Utgångspris)
Rum:
2 RoK
Boarea:
61 m2
Byggår:
1952
Trappor:
3 av 3
Avgift:
4 290 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
Bilder
Välkommen till Östbygatan 20A
Välkommen in!
Hallen
Köket
Vardagsrummet
Balkong i härligt västerläge
Badrummet
Sovrummet
Planskiss

Ej skalenlig. Viss avvikelse kan förekomma.

Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!