Rådagatan 33 J i Lidköping

Bostadsrätt i Nya Staden

Välkommen till en mycket stämningsfull lägenhet med härligt ljusinsläpp

Välkommen till en mycket stämningsfull lägenhet med härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljusa väggar och vackert ekparkettgolv. Med Rådagatan 33 J som er nya adress väntar en enkel tillvaro, där det mesta vardagen kräver väntar inom bekvämt promenadavstånd. En matbutik och en pizzeria finns precis runt hörnet och ni har en kort promenad till Lidköpings stadskärna och till Framnäs köpcenter. När sommarsolen värmer som bäst kan ni ta ett svalkande dopp i Vänerns vatten – Framnäsbadet nås med en promenad om cirka 10 minuter. Ni har även en 10 minuters promenad till Lidköping arena och badhuset. Lägenheten har en inbjudande hall med klinkergolv i entrén och vackert ekparkettgolv i resterande hallen. samt väggar i grått med bröstpanel i vitt. Sovrummet är fräscht med vita väggar, vackert ekparkettgolv och garderob med skjutdörrar. Det stämningsfulla vardagsrummet har härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Fönstren binds samman av en mycket vacker stenhylla. Vardagsrummet har vackert ekparkettgolv och väggarna är i grått samt mönstrad tapet, vilket sammantaget ger ett underbart stämningsfullt intryck. Badrummet har tvättställ, skåp och ny WC samt dusch. Köket är inte så stort men lättarbetat och allt nås smidigt under matlagning. Köket har ljusa väggar, vita köksluckor, kyl/frys (ca 6 år), ny spis och ny spisfläkt. Tvättbestyren kan skötas i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Garage hyrs enligt separat kösystem. Varmt välkomna på visning!

Budgivning
Bud: 390 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
1 ons 16 sep 11:05 390 000 kr
 • Beskrivning

  Hall

  Inbjudande hall med klinkergolv i entrén och vackert ekparkettgolv i resterande hallen. Väggar i grått samt vit bröstpanel. Förvaringsskåp/städskåp och plats för klädavhängning samt liten sittmöbel.

  Sovrum

  Till vänster i hallen når du sovrummet. Vita väggar med fondvägg, vackert ekparkettgolv och garderob med skjutdörrar.

  Vardagsrum

  Till vänster i hallen finns även det stämningsfulla vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Fönstren binds samman av en mycket vacker stenhylla. Vardagsrummet har vackert ekparkettgolv och väggarna är i grått samt mönstrad tapet vilket sammantaget ger ett underbart stämningsfullt intryck.

  Badrum

  Plastmatta på golv och väggar, tvättställ, skåp och ny WC samt dusch.

  Kök

  Matlagningskök med ljusa väggar, vita köksluckor, kyl/frys (ca 6 år), ny spis och ny spisfläkt. Köket är lättarbetat och allt nås smidigt under matlagning.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  201603001-0130

  Lgh.nmr. LM

  1202

  Adress

  Rådagatan 33 J

  Postnummer
  531 52
  Postort

  Lidköping

  Område

  Nya Staden

  Boarea
  44 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  Riksbyggen BRF Fajansen

  Byggår

  1947

  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  1.4371

  Andelstal insats

  1.4371

  Andelstal avgift

  1.4373

  Andelstal kommentar

  Andelstalen är angivna i procent.

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger fastigheten Silvergranen 21 bebyggd med två byggnader 1947. Föreningen omfattar 59 lägenheter och 8 garage. På föreningens gård finns en fin uteplats och odlingslådor.

  Renoveringar

  1990 byttes stammar, yttertak och fönster. Det gjordes även en omdränering. 2014 renovering av källartrappor. 2017 byte av värmeväxlare. 2018 takrenovering.

  Planerade renoveringar

  Garageportar, fasadputsning. Dränering av entréer. Styrelsen tittar på möjligheten att byta fönster och entrédörrar samt göra en ännu trevligare utemiljö.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i källaren

  TV/Internet

  Leverantör: Comhem/Telia

  Upplåten mark

  Ingen mark är upplåten till bostadsrätten.

 • Kostnader
  3 320 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar beslutade

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 200 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  500 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA LÄGENHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen. Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på Svenska HemMäklarna:s kontor. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till: Efter ö k, då träffas parterna hos mäklaren eller köparens bank, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse. Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet. Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse
Budgivning
Bud: 390 000 kr (Högsta bud)
# Datum Bud
1 ons 16 sep 11:05 390 000 kr

Fakta
Pris:
390 000 kr (Utgångspris)
Rum:
2 RoK
Boarea:
44 m2
Byggår:
1947
Trappor:
3 av 3
Avgift:
3 320 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
Bilder
Välkommen till Rådagatan 33 J
Välkommen in
Hall
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Kök
Planskiss
Rådagatan
Välkommen på visning!
Karta
Närområde

NYA STADEN.

Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. Väster om ån Lidan ligger Nya Staden där finns större delen av Lidköpings centrum. Nya Stadens grundare greve Magnus Gabriel de la Gardie står staty på det stora torget. På Nya Stadens Torg finns även det gamla anrika Rådhuset. I Nya Staden finns många vackra och ståtliga hus från olika tidsepoker. Många både stora och små butiker finns här, att strosa omkring i centrums både stora och små mysiga gator uppskattas av många. Blir du fikasugen finns här ett stort antal mysiga caféer. Här finns också stadsträdgården och Rörstrand Center med butiker och museum. Stadens sjukhus, badhus, gymnasium och musikskola finns här liksom Lidköping Arena där konserter, mässor och framför allt bandy äger rum.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!