Högsta möjliga försäljningspris


Vänd dig med förtroende till oss för att få ut bästa möjliga marknadspris vid en försäljning av din bostad.

Marknadsföringen är avgörande

Marknadsföringen av din bostad är den viktigaste förutsättningen för att finna rätt köpare och få högsta möjliga försäljningspris för din bostad.

Det är inte bara viktigt för din bostad att synas, utan också hur den syns. Vi vet hur man presenterar din bostad från sin bästa sida! Vi är specialutbildade på marknadsföring och ger din bostad en mycket snyggare och mer gedigen presentation.

Skräddarsydd försäljningsplan

Hos Svenska HemMäklarna görs allting noggrant. Vi vet att olika hem måste säljas på olika sätt. Tillsammans med dig lägger vi upp en skräddarsydd försäljningsplan över hur försäljningen ska skötas för just din bostad. Där kommer vi bl a överens om hur din bostad ska visas och annonseras.

Lokal kännedom ger bättre betalt

Svenska HemMäklarna är Din lokala kvalitetsmäklare. Vi förmedlar hus, fritidshus och bostadsrätter där du bor. Vi är experter på just ditt område.

Våra mäklare känner ditt område mycket väl. Vi vet vad din bostad är värd och vi ser alltid till att du får bästa möjliga pris för ditt hem när du ska sälja det.

Säljguide

Vi tar hand om allt kring försäljningen

Du har mycket att vinna på att använda en erfaren fastighetsmäklare.

Med hjälp av Svenska HemMäklarna når du ut till en stor kundkrets. Vi ger dig information om den lokala marknadens förutsättningar, hjälper dig med objektbeskrivningen, visningen, budgivningen och köpekontraktet. Vi hjälper dig även med trygghetsförsäkringar och andra tilläggstjänster. 

Tio steg till en lyckad försäljning

1. Inför försäljningen

Inför en försäljning är det viktigt att ha kunskap om det aktuella marknadsläget.

Boka gärna rådgivning med en erfaren fastighetsmäklare för att ta reda på vad gäller i området där du bor, samt vad som kan höja värdet på din bostad.

Mäklaren ger dig också tips och råd om vad som ökar möjligheterna till en bra affär. Du kan till exempel använda homestyling för att förstärka bostadens fördelar.

Det är nu du tar ett beslut om ett förmedlingsuppdrag. Detta är avstampen mot en lyckad försäljning.

För att du ska kunna koncentrera dig på att köpa en ny bostad i lugn och ro erbjuder vi tjänsten Sälj+. Det går ut på att vi gör din bostad klar inför en kommande försäljning.

2. Besiktning

Ska du sälja ett hus kan vi hjälpa dig med en besiktning av huset och en dolda fel-försäkring.

Som säljare är du ansvarig för så kallade dolda fel i 10 år efter att du sålt. Det kan finnas fel som inte syns utanpå, som kan bli en obehaglig överraskning senare. Ditt hus besiktigas då av en godkänd besiktningsman innan huset annonseras. Då kan säljaren teckna en försäkring för det 10-åriga felansvar som säljaren har. Detta skapar trygghet för köparen och gör din bostad extra attraktiv.

3. Fotografering

Professionellt tagna bilder marknadsför din bostad på bästa sätt.

Inför fotograferingen får du tips om vad du ska tänka på. Dra nytta av fastighetsmäklarens erfarenheter av detta.

4. Marknadsföring

Marknadsföringen av din bostad är den viktigaste förutsättningen för att finna rätt köpare och få högsta möjliga försäljningspris för din bostad.

Det är inte bara viktigt för din bostad att synas, utan också hur den syns. Vi vet hur man presenterar din bostad från sin bästa sida! Vi är specialutbildade på marknadsföring och ger din bostad en mycket snyggare och mer gedigen presentation. En viktig del av marknadsföringen är även matchningen mot vårt omfattande spekulantregister.

5. Visning

Visningen är mycket viktig, då visas bostaden upp från sin bästa sida.

Inför visningen har säljaren fått hjälp och tips av mäklaren för att bostaden ska bli så attraktiv som möjligt. Din mäklare finns till hands för att informera och svara på frågor. Mäklaren ger alla spekulanter ett professionellt visningsprospekt. Visningsprospektet innehåller bostadsbeskrivningen, bilder, planritning och annan relevant fakta. Alla spekulanter som är intresserade får möjlighet att lämna namn och kontaktuppgifter.

6. Uppföljning och budgivning

Efter visningen tar mäklaren kontakt med de spekulanter som varit intresserade.

Sedan är det dags för budgivning. Den ansvarige fastighetsmäklaren redovisar löpande alla bud som kommer in och du som säljare får hela tiden uppdateringar om vad som händer. Bud kan läggas via sms eller telefon. I slutändan är det säljaren som bestämmer vem som får köpa bostaden. 

7. Kontraktsskrivning

När säljare och köpare är överens om villkor och köpeskilling skrivs köpekontraktet.

Din mäklare förbereder de juridiska dokumenten och ser till att allt går korrekt till.

Handpenning

I samband med kontraktsskrivningen betalar köparen handpenningen. Normalt är handpenningen 10 % av köpesumman. Den slutliga betalningen sker oftast på tillträdesdagen.

8. Inför flytten

Alla som flyttat någon gång vet hur mycket det är att tänka på.

Svenska HemMäklarna hjälper dig gärna med att förmedla kontakter som hjälper dig ordna med alla praktiska detaljer.

9 .Tillträde

Vid tillträdet träffas köparen och säljaren för att göra slutbetalning samt överlämna nycklar och andra viktiga handlingar. Svenska HemMäklarna ordnar med likvidavräkning och eventuella lån löses.

Likvidavräkningen är en avstämning av slutbetalningen till säljaren. Den görs oftast i samband med tillträdesdagen. I likvidavräkningen finns alla uppgifter som rör betalningen. Det kan gälla lån som ska lösas, ränta på lån som säljaren ska stå för fram till tillträdesdagen och så vidare.

10. Deklaration av försäljningen

Efter försäljningen är det dags att börja förbereda för deklarationen av försäljningen.

När en bostad säljs måste säljaren betala skatt på vinsten. Vinstskatten på en bostadsförsäljning är 22 %. Svenska HemMäklarna hjälper givetvis till med deklarationen.