Skaragatan 27A i Lidköping

Bostadsrätt i Gamla Staden

Central lägenhet i toppklass med stans bästa läge?

Söker ni en central lägenhet i toppklass, långt utöver det vanliga, med stans bästa läge? På Skaragatan 27A finns en mycket rymlig och representativ trea med ett fantastiskt kök. Lägenheten är stilrent inredd i mörkt mot vitt med ett unikt italienskt designkök med förstklassiga vitvaror och ett stort vardagsrum i två avdelningar med fungerande öppen spis och balkong i solsäkert söderläge som kommer att inglasas under hösten. Två fina sovrum varav ett med walk-in-closet och ett helkaklat badrum finns också. I den omtyckta föreningen finns en trevlig innergård med grönytor och sittgrupp. Adressen ligger mitt i centrala Lidköping, här finns allt vardagen kräver inom bekvämt avstånd. Lägenheten är genomgående stilrent inredd med ljusa väggar och mörkbehandlade golv vilket gör det enkelt för den som vill sätta egen prägel med accentfärger och kuriositeter. Här är det med andra ord bara att flytta in – och låta den inredningsintresserade gå loss med personliga tillhörigheter och trendriktiga attiraljer. Vardagsrummet nås via hallen och har vita väggar och ett vackert mörkbehandlat golv, som blänker i ljuset från fönster i söder. Den fungerande öppna spisen ger extra värme och ombonad i det stora ljusa rummet som består av två avdelningar, här finns det plats för det mesta. Kanske ett klassiskt matsalsbord eller en fåtölj för lässtunderna, en musikhörna eller varför inte en målarhörna. Ni som föredrar att umgås i det fria tar steget ut på balkongen. Belägen i söder blir detta den självklara platsen för intima middagar i sommarsolen. Från balkongen ges utsikt över nästan hela Skaragatan. Vidare interiört väntar två sovrum med ljusa väggar och mörkbehandlade golv. Sovrum 1 är försett med en unik glasskjutdörr i frostat glas samt garderob och en walk-in-closet. Lägenhetens badrum nås smidigt från hallen. Det helkaklade badrummet är utrustat med klinkergolv, wc, handfat, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Tvättbestyren kan också skötas i föreningens gemensamma tvättstuga, belägen i samma byggnad. Till er bostad hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden, som gömmer undan allt från vinterjackor till resväskor. Varmt välkommen på visning!

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande ljus hall med en praktisk förvaring i inbyggda garderober och överskåp i italienskt fabrikat. Bredvid ingången till köket finns även en mindre klädkammare. På golvet ligger en mörkbehandlad ekparkett som löper genomgående i alla lägenhetens rum. Väggarna är vitmålade.

  Kök

  Köket är ett vitt italienskt designkök från tillverkaren Arrital insatt 2011. Här finns det mesta av det bästa för den matlagningsintresserade. Bänken är i Corian och på denna finns gott om arbetsyta, blandare, diskho, spishäll (De Dietrich), diskmaskin (De Dietrich), grill (Gaggenau) och fritös (Gaggenau). På motsatt sida finner du kyl/frys från Samsung utrustad med ismaskin. Bredvid kylen har du en micro och en pyrolysugn båda från De Dietrich.

  Badrum

  Fint helkaklat badrum med specialdesignat handfat, blandare och badrumsmöbel från Gustavsberg / Björbo. Här finns även en dusch, tvättmaskin och torktumlare.

  Vardagsrum

  Ett mycket ljust och rymligt vardagsrum med gott om plats. Rummet har två avdelningar då det tidigare varit två rum, vilket gör det naturligt att det blir plats för en stor soffa framför den öppna spisen och i den andra delen finns det plats för ett stort matsalsbord. Den öppna spisen är i funktion och ger lägenheten en underbar känsla. I anslutning till vardagsrummet finner ni även utgången till den härliga balkongen i söderläge. På balkongen har du utsikt över större delen av Skaragatan och solljus under en stor del av dagen.

  Sovrum 1 / Arbetsrum

  Detta rum når du från vardagsrummet och det är ljust tack vare fönster i sydlig riktning. Dörren till rummet är en fin skjutdörr i frostat glas. I rummet finns även garderob och en walk-in-closet med behaglig heltäckningsmatta på golvet.

  Sovrum 2

  Lägenhetens andra sovrum har samma enhetliga golv och väggar som i övriga lägenheten. Detta sovrum har fönster som vetter mot mot innergården i norrläge.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Inglasad balkong Under hösten monteras inglasad balkong i härligt sydläge.
 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  35-3011-1-1-7

  Lgh.nmr. LM

  1202

  Adress

  Skaragatan 27A

  Postnummer
  531 32
  Postort

  Lidköping

  Distrikt

  Gamla Staden

  Område

  Gamla Staden

  Boarea
  85.5 m2
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är beställd
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  HSB Brf Sundbeckslyckan

  Byggår

  1947

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond finns
  Belopp: 3 338 kr
  Kontrollerades: Måndag 31 aug 2020

  Avsättning reparationsfond 152 kr/mån

  Andelstal

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andelstal insats

  3,38496

  Andelstal avgift

  3,64132

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen äger fastigheten Snickaren 4 med adress Skaragatan 27 A-B samt Majorsallén 10, 12 och 14. Föreningen omfattar 30 bostäder. I föreningen finns också 5 lokaler.

  Byggnaden

  Byggår 1947

  Renoveringar

  Renoveringsinformation: 1999 gjordes tak och stamrenovering. 2005 utfördes fasadrenovering, balkongrenovering och innergårdsarbete m.m. 2009 byte av lägenhetsdörrar.
  2012-2013 gjordes fönsterbyte.

  Planerade renoveringar

  Under 2019 ska föreningen se över självdragsventilationen. Planeras för inglasade balkonger.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i källaren. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

  TV/Internet

  Leverantör: Comhem.

  Upplåten mark

  Ingen mark upplåten till bostadsrätten

 • Kostnader
  4 366 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Avgiftsändringar

  Under hösten monteras inglasade balkonger, detta kommer att innebära en avgiftshöjning.

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  250 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt bostadsrättsföreningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på bostadsinformation från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför låta utföra en uppmätning.

  KÖPA BOSTADSRÄTT? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll

  Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av denna bostad?

  Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning

  Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt

  Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning

  Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning

  Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen). Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde

  Är preliminärt satt till efter ö k, då träffas parterna och slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett överlåtelsebevis. Vid tillträdet tar köparen över bostaden och får nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – bostadsrätt

  Köparens undersökningsplikt

  Som köpare uppmanas du att undersöka bostadsrätten före köpet. Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter mm. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

  Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

  Säljarens upplysningsskyldighet

  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  Utfästelse.

  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

  Avtalsfrihet.

  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån

  Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning

  Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring

  Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration

  Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se

  Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50% av aktuellt belopp.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
1 250 000 kr (Utgångspris)
Rum:
3 RoK
Boarea:
85.5 m2
Byggår:
1947
Trappor:
2 av 3
Avgift:
4 366 kr/månad (värme, vatten och Internet)
Bilder
Välkommen till Skaragatan 27A
Vardagsrum
Utsikt
Välj Svenska HemMäklarna. Det tjänar du på!
Välkommen in
Hall
Italienskt designkök
Grill och fritös från Gaggenau
Badrum
Vardagsrum
Öppen spis
Balkong som kommer att inglasas under hösten
De inglasade balkongerna kommer att se ut ungefär så här
med utsikt över nästan hela Skaragatan
Vardagsrummets andra del
Sovrum 1 / Arbetsrum
Sovrum 2
Planskiss
Balkong (blir snart inglasad) med utsikt över nästan hela Skaragatan
Varmt välkommen på visning!
Karta
Närområde

GAMLA STADEN. Lidköpings stadskärna delas i två delar av ån Lidan. Den östra sidan benämns Gamla Staden och den västra sidan Nya Staden. Historiskt var gamla och nya staden två oberoende städer med var sitt rådhus. På den östra sidan växte den medeltida handelsstaden upp, den fick sina stadsprivilegier år 1446. Lidköping eldhärjades 1849 av en stor brand och bara en liten del av den gamla bebyggelsen i Gamla Staden blev kvar, den vid Limtorget. I detta charmiga kvarter finns idag bland annat café, hantverkare och museum. Gamla stadens huvudgata Skaragatan finns stadshuset samt en del av stadens restaurang- och nöjesutbud. Den ståtliga Nicolaikyrkan och Lidköpings resecentrum finns också i Gamla staden. Från resecentrum går det stadsbussar samt regiontrafik. Från resecentrum kan du bl. a, ta dig till Göteborg med direkttåg. En härlig grön oas är Örthagsparken. I Gamla staden finns också Guldvingens vårdcentral, Fredriksdalsskolans högstadium, Wennerbergskolan för låg- och mellanstadieelever samt ett antal förskolor.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!