Smedtofta 2 i Stora Levene

Småhus

Hemtrevlig 1-plansvilla med källare i mysig miljö

Här bor du i ett trevligt hus i ett plan med källare i en mysig miljö. Braskaminen i vardagsrummet ger ombonad hemkänsla under vintern och det inglasade uterummet i härligt västerläge, växthuset och det charmiga uthuset ger en skön boendekänsla under den varma årstiden. Rejäl insynsskyddad trädgårdstomt med fruktträd och gott om plats för egen odling. Gott om förvaringsmöjligheter i både källaren och uthuset. Här bor du på landet men ändå nära till affärsutbud. Bara 22 km till Lidköping och 11 km till Vara. Varmt välkommen!

 • Beskrivning

  ENTRÉVÅNING

  Entré

  Ouppvärmd entré med laminatgolv och förvaring.

  Hall

  Hall med vita väggar och laminatgolv. Trappa till källaren.

  Badrum

  Till vänster i hallen ligger badrummet som har plastmatta på golv och väggar, dusch, tvättställ, handdukstork (el) och WC.

  Sovrum 1

  Till vänster i hallen når du sovrum 1. Tapet på väggar och laminatgolv. Utgång till balkong.

  Kök

  Till höger i hallen finns ett fint kök (IKEA) med vita köksluckor, kakel, bänkskiva i laminat, spishäll, inbyggd ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Utgång till inglasat uterum.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har ljusa väggar och laminatgolv samt en härlig braskamin.

  Sovrum 2

  I vinkel med vardagsrummet finns sovrum 2. Tapetserade väggar och laminatgolv.

  KÄLLARVÅNING

  Källarvåningen har gästrum, rum med frysbox (ingår), förråd/matkällare, tvättstuga med tvättmaskin, hydroforrum, förråd/hobbyrum samt pannrum med vedpanna, vedförvaring och vv-beredare.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  VARA SMEDTOFTA 1:35

  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Smedtofta 2

  Postnummer
  534 93
  Postort

  Stora Levene

  Distrikt

  Levene

  Boarea
  63 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Boareabeskrivning

  Boarean är uppskattad efter tillbyggnad. Köparen uppmanas kontrollmäta i det fall boarean är av betydelse för köpet.

  Biarea
  63 m2
  Tomtareal/mark
  2321 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Total areal
  2321 m2
  Tomtbeskrivning

  I trädgården finns äpple- och plommonträd.

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 21 sep 2017
  Energiprestanda: 93 kWh/m2
  Energiklass: E
  Taxering
  Taxeringsår: 2020
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 2020
  Taxeringsvärde byggnad: 229 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 308 000 kr
  Standardpoäng
  30
  Byggår
  1909
  Grund

  Källare och krypgrund

  Tak

  Plåt

  Fasad

  Träfasad

  Fönster

  2-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Byggnadskommentar

  Markiser finns. Delvis nya avloppsrör i huset. Äldre dränering. Huset är ursprungligen stationshus och flyttat till denna tomt. Huset är om- och tillbyggt i omgångar.

  Vatten

  Enskilt vatten året om

  Avlopp

  Enskilt avlopp (Förbud att släppa ut hushållsspillvatten. Frist till 20 sept 2020)

  Uppvärmning

  Vedpanna med elpatron, 2 st acctankar á 500 liter. Kamin.

  Värmeanläggning
  Skick: Vedpannan ej använd senaste året. Besiktad ca 3 år sedan.
  Ventilation

  Självdrag

  Skorstenskommentar

  Vedpanna, eldningsförbud, pipa måste rensas och kontrolleras innan användning.

  Radon
  Nej
  Radonkommentar

  Radonmätning ej utförd

  Parkering

  Äldre garage. Parkeringsplats.

  Uteplats

  Inglasat uterum. Balkong. Altan utan tak.

  Övriga byggnader

  Uthus med garage och förråd. Uthus med förvaring. Växthus.

  TV/Internet

  TV-antenn (Boxer). ADSL.

  Utförda renoveringar

  Säljarna har renoverat alla rum sedan år 2000. Nytt plåttak 2001. Nytt kök 2003. Nya fönster 2001. Balkong och balkongdörr 2008. Inglasat uterum byggt ca 2005.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  5st inteckningar på totalt 517 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  14 709 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vatten och avlopp
  1 800 kr/år
  Renhållning
  1 300 kr/år
  Väg
  400 kr/år
  Hemförsäkring
  3 267 kr/år
  Summa driftskostnader
  21 976 kr/år
  Fastighetsskatt
  2 310 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  I elkostnaden ingår hushållsel och uppvärmning.

  Utöver elkostnaden har ägarna förbrukat ca 0,5 kbm ved i kaminen.

  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  10500 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Vara Smedtofta Ga:3 - VÄGAR

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Optokabel - Se beskrivning

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Brunn - Se beskrivning

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Starkströmsledning högst 24 kv luftledning med stolptrans-formatorer, stag och säkerhetsanordningar, jordlinor och jordtag och övriga anordningar som behövs för dess ändamål. starkströmsledning 12 kv jordkabel med transformator-station, visare och övriga anordningar som behövs för dess ändamål. - Starkström

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Optokabel

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Avtalsrättighet Vattenledning

 • Allmänt

  Uppgifterna om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren samt Lantmäteriet och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  KÖPA FASTIGHET? LÄS DET HÄR FÖRST

  Så här går vi vidare med försäljningen

  Tack för ditt intresse för denna bostad. Här redogörs för hur säljaren avser att genomföra försäljningen av denna bostad.

  Fastighetsmäklarens roll Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för av dem utan ska hjälpa båda parter. Mäklaren utför ingen besiktning av av fastigheten eller bostaden och har ingen skyldighet att undersöka objektet närmare. Mäklaren ska verka för att säljaren ska lämna de upplysningar om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen. Din fastighetsmäklare Lennart Björk är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

  Intresserad av detta objekt? Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att missa vid ett snabbt avslut. Se till att vara ''startklar'' med -lånelöfte, - -värderat ditt nuvarande boende -boendekostnadskalkyl.

  Budgivning Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från utgångspriset. Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Budlistan lämnas även till slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Se ytterligare upplysningar angående budgivning längre bak i prospektet.

  Undersökningsplikt Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig. Se ytterligare upplysningar angående undersökningsplikt längre bak i prospektet.

  Kontraktsskrivning Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på Svenska HemMäklarnas kontor. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

  Handpenning Efter kontraktsskrivning betalar köparen en handpenning om 10 % av köpeskillingen som enligt överenskommelse erläggs på mäklarens klientmedelskonto, till dess att alla villkor är uppfyllda. Resterande köpeskilling erläggs normalt på tillträdesdagen.

  Tillträde Är preliminärt satt till: Efter ö k, då träffas parterna hos mäklaren eller köparens bank, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats och vad som återstår att betala. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen samt ett köpebrev. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm.

  Information - undersökningsplikt – fastighet

  Utgångspunkt för ansvarsfördelningen Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år. Köparens undersökningsplikt Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering. Anlitande av besiktningsman Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Säljarens utfästelser Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Avtalsfrihet friskrivning Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion. Säljaransvarsförsäkring Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  Svenska HemMäklarnas tilläggstjänster

  Bolån Behöver du få kontakt med en bank för lånelöfte hjälper Svenska HemMäklarna dig gärna med att kontakta en bank. 1)

  Besiktning Vi hjälper gärna både säljare och köpare med kontakten med en besiktningsman. 1)

  Säljarförsäkring Som säljare är du ansvarig för dolda fel i tio år. Försäkringsbolaget hjälper till att utreda om felansvar föreligger samt att förhandla med den som ställt krav. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Energideklaration Enligt lagen ska alla småhus energideklareras innan de säljs, med information om energiprestanda och åtgärder som kan göras för att minska energiförbrukningen. Vi hjälper gärna säljaren att beställa denna. 1)

  Annonsering via Hemnet.se Hemnet erbjuder möjlighet för säljare att marknadsföra sin bostad/fastighet via hemnet.se. Vi hjälper gärna dig som säljare att utforma och beställa din annons. 2)

  1) Svenska HemMäklarna eller fastighetsmäklaren uppbär vid förmedling av erbjudandet ingen ersättning. 2) Vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS AB uppbär Svenska HemMäklarna en ersättning om 50 %.

Visning

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta
Pris:
695 000 kr (Utgångspris)
Rum:
3 RoK
Boarea:
63 m2
Biarea:
63 m2
Tomtarea:
2321 m2
Byggår:
1909
Dokument & Länkar
Bilder
Välkommen till Smedtofta 2
Välkommen in!
Entré
Hall
Kök
Sovrum 1
Balkongen nås från sovrummet
Badrum
Vardagsrum
Braskamin
Sovrum 2
Inglasat uterum
Gästrum
Rum i källaren
Pannrum
Tvättstuga
Uthus och växthus
Växthus
Fastighetskarta
Välkommen på visning!
Karta
Närområde

I St Levene finns skola, livsmedelsbutik, pizzeria och bensinstation.

Planritningar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!